Facts om karate


Du synes du er for gammel til at træne karate.

Denne her er nok den man hører mest. Der er ikke nogen øvre aldersgrænse for hvornår man kan starte til karate. Måske kan man endda plædere for, at 'voksne mennesker' har lettere til den åndelige del af karaten. Dvs. koncentrationen og beherskelse af focus i teknikkerne. Vores medlemmer er for en stor del startet som 'voksne', eksempelvis i 30'erne og 40'erne. Hvad siger du så !?
Du synes du er for stiv i kroppen og du tror at det diskvalificérer dig på forhånd.

Forskellige mennesker er smidige på forskellige måder. Voksne er eksempelvis ikke så smidige som børn og teenagere. Har du yderligere ikke arbejdet særligt meget med din smidighed, føler du nok at alt det der med at sparke i hovedhøjde på alle mulige måder er totalt umuligt for dig. Derfor kan vi tilbyde dig et træningsprogram der tager hensyn til den enkelte. Vi er ikke tilhængere af at presse folk ud over deres formåen. Bevares, lidt motivation skal der til så din fleksibilitet kan optrænes. Men intet pres.
Du har en idé om at når man træner karate, er man en vildbasse der vil slås hele tiden.

Ballademagere bliver helt naturligt sorteret fra. Når de har prøvet at træne med, finder de ud af at der går lang tid før man kæmper med en modstander og dermed lærer 'at slås'. Det første stykke tid går med at træne grundstillinger og basis øvelser. Der er også kombineret en naturlig form for styrketræning i karatetræningen, da det at dyrke karate udvikler en stærkere fysik. Vi ser meget strengt på folk der udøver karate udenfor "almindelig karate tid". Det er strengt ulovligt og livsfarligt at benytte karate teknikker når det ikke er under opsyn af instruktører. Personer der vælger at bryde disse regler vil blive smidt ud af klubben og, i yderste konsekvens, meldt til politiet.
Det er militærdisciplin der hersker i en karateklub.

Det kan forekomme i karate, det skal indrømmes.
Bare ikke hos os.
Under træningen er der ro og koncentration. Vi træner svære ting. Og vi træner svære teknikker der i bund og grund kan bruges til at skade andre mennesker med. Så jo, der er koncentration under træning, og vi hører efter hvad der bliver sagt. På den måde undgår vi at skade os selv og hinanden. Før og efter træningen kan der pladres og skvadres. Vi synes det skal være hyggeligt og rart at være her, og samtidig skal vi lære komplicerede teknikker. Hver ting til sin tid.
Er der religion i karate?

Nej. I den karate der dyrkes i vesten er der normalt ikke indblandet religion. Hvis den enkelte udøver vælger at blande religiøse meninger ind i hans/hendes karate er det op til den enkelte. Hos Dentokan er der absolut ingen religiøse motiver.
Man bukker unormalt meget Er det tegn på underdanighed?

At bukke for hinanden er absolut ikke tegn på underdanighed. I karate er vi ikke underdanige. Men vi bukker typisk for at hilse på hinanden, pga af den japanske tradition. I Japan bukker man for hinanden på samme måde som man herhjemme giver hånd for at hilse på hinanden. Og man bukker af respekt eksempelvis for ældre og "visere" mennesker. Man bukker bla. når man mødes, skifter trænings partner og når man starter og slutter træningen. Det er et høfligheds tegn at bukke, ikke et underdanigheds tegn.